Motion till årsstämman lämnas in senast 1 februari

Den 25 april 2024 är det dags för föreningsstämma. Om du tycker du att något bör förändras här i Gula Husen kan du skriva en motion till stämman. Sista dag för att lämna in motioner är den 1 februari 2024.

Tänk på att alltid skriva kortfattat. Försök att använda enkla ord och formuleringar som inte kan missuppfattas. Ta endast upp ett ämne per motion. Om du vill att flera ämnen ska behandlas, skriv en motion för vart och ett av dem. Under Boendeinfo, Dokument och blanketter, finns en blankett som du kan använda som mall.

1. Rubrik
Skriv först en rubrik som anger vad ditt förslag går ut på. Skriv därefter en underrubrik: Motion till Bostadsrättsföreningen Gula Husen i Häggviks föreningsstämma 2024-04-25. För att motionen ska behandlas och besvaras ska det tydligt framgå av rubriken att det är en motion. Framgår det inte tydligt att det är en motion kommer det att räknas som en vanlig skrivelse.

2. Bakgrundsbeskrivning
Beskriv anledningen till varför denna motion behöver ställas. Ange relevanta bakgrundsfakta för att tydliggöra syftet med motionen och för att underlätta för dem som senare läser motionen och beslutar i ärendet.

3. Motivering till förslaget
Skriv en text som beskriver varför du tycker som du gör. Inget beslut kan tas vid årsmötet om det är oklart vad du vill.

4. Att-satser
Inled ditt förslag med en att-sats. Exempel: Jag föreslår därför att årsstämman beslutar: Att…
Har du flera förslag, dela upp dem i flera att-satser.

5. Avslutning
Du avslutar motionen med att skriva ort, datum och underteckna med ditt namn och skriv ett namnförtydligande.

Lämna sedan in motionen i styrelsens postlåda på Häggviksvägen 23 eller mejla den till gulahusen.haggvik@gmail.com, skriv även tydligt i mejlets ämnesrad att det handlar om en motion till årsstämman. Framgår det inte tydligt att det är en motion kommer det att räknas som en vanlig skrivelse.

Styrelsen läser och kommenterar de motioner som inkommit samt skriver förslag till beslut i de frågor som motionerna berör. Dessa kommentarer och förslag, tillsammans med dagordningen, skickas ut till medlemmarna senast två veckor före föreningsstämman.